feb-mar 2018

Koncert i Sct. Jacobi Kirke, Varde
Tirsdag den 27. februar kl. 19.30
Solist: Hanne Kuhlmann

Program: Musik af Bach, Böhm, Ad Vammes

Om solisten
Hanne Kuhlmann

Hanne KuhlmannHanne Kuhlmann er domorganist i København. Hun er uddannet på musikkonservatorierne i Århus og København og har desuden studeret i London og Paris. Hanne Kuhlmann er prisvinder ved konkurrencer i Danmark, England og Finland, og hun har en omfattende karriere som orgelsolist med koncerter i store dele af Europa.

 

 

 

 


Orglet i Varde Kirke

Bygget af Marcussen & Søn 1952. 33 stemmer.
Hovedværk: Principal 8', Rørfløjte 8', Oktav 4', Spidsfløjte 4', Spidsquint 2 2/3', Oktav 2', Mixtur IV-V, Cymbel II, Trompet 8'
Rygpositiv: Gedakt 8', Quintatøn 8', Principal 4', Gedaktfløjte 4',
Gemshorn 2', Oktav 1', Sesquialtera II, Scharf III,
Dulcian 8', Tremulant
Brystværk: Gedakt 8', Rørfløjte 4', Principal 2', Gedaktfløjte 2',
Nasat 1 1/3', Cymbel I, Regal 16', Tremulant
Pedal: Subbas 16', Oktav 8', Rørfløjte 8', Oktav 4', Nathorn 2',
Rauschquint IV, Fagot 16', Trompet 8', Skalmeje 4'
Koblinger: RP-HV, BV-HV, HV-PED, RP-PED, RP 4'-PED
Orglet i Varde Kirke

Om kirken
Varde Kirke, Kirkepladsen 4, 6800 Varde

Varde KirkeSct. Jacobi kirke i Varde blev bygget omkring år 1200 og blev indviet til apostelen Jakob. I 1809 blev kirken ombygget til en korskirke ved tilføjelsen af de to tværskibe. De blev bygget af stenene fra den anden sognekirke i Varde, Sct. Nocilai kirke, der var blevet nedrevet kort forinden. De store vinduer, udsmykningen over indgangsdørene ud mod torvet, de glatpudsede vægge indvendig og pulpiturerne for enderne af tværskibene bærer præg af klassicismen, som var den tids stil. I 1869 fik tårnet sin nuværende afslutning i den tørninglenske stil med et højt ottekantet spir, der rejser sig over fire spidse gavle. Tårnet med spir er 43 m højt og ses vidt omkring. Under en meget omfattende restaurering 1949-51 blev tværskibenes flade lofter erstattet med pudsede tøndehvælv, som hovedskibet har haft siden1869. Stolestaderne og det øvrige træværk i kirken (bortset fra altertavle, prædikestol og orgel ) fik de nuværende farver i 1993.