feb-mar 2020

Koncert i Sct. Jacobi Kirke, Varde
Tirsdag den 25. februar kl. 19.30
Solist: Philip Schmidt-Madsen

Program: Musik af Buxtehude, Bruhns og Weckmann

Om solisten
Philip Schmidt-Madsen

Philip Schmidt-MadsenPhilip Schmidt-Madsen (født 1982) er organist ved Sct. Matthæus Kirke på Vesterbro i København og er desuden tilknyttet Trinitatis kirke som 2. organist. Han studerede hos professor Bine Bryndorf på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. I efteråret 2013 debuterede han fra solistklassen som solist i Hindemiths orgelkoncert og som elev af Hans Fagius og Hans Davidsson.
I juni 2011 vandt Philip 1. pris ved Den Internationale Carl Nielsen Orgelkonkurrence. Han har en stor koncertaktivitet i både Danmark og Europa, og han samarbejder jævnligt med en lang række forskellige kor og orkestre i ind- og udland, bl.a. Odense Symfoniorkester og DR Vokalensemblet.. I 2012 udkom hans debut CD Outer Darkness med værker af Nielsen og Langgaard på pladeselskabet Naxos. Siden 2013 har han været timelærer i liturgisk og solistisk orgel ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

 

 

 


Orglet i Varde Kirke

Bygget af Marcussen & Søn 1952. 33 stemmer.
Hovedværk: Principal 8', Rørfløjte 8', Oktav 4', Spidsfløjte 4', Spidsquint 2 2/3', Oktav 2', Mixtur IV-V, Cymbel II, Trompet 8'
Rygpositiv: Gedakt 8', Quintatøn 8', Principal 4', Gedaktfløjte 4',
Gemshorn 2', Oktav 1', Sesquialtera II, Scharf III,
Dulcian 8', Tremulant
Brystværk: Gedakt 8', Rørfløjte 4', Principal 2', Gedaktfløjte 2',
Nasat 1 1/3', Cymbel I, Regal 16', Tremulant
Pedal: Subbas 16', Oktav 8', Rørfløjte 8', Oktav 4', Nathorn 2',
Rauschquint IV, Fagot 16', Trompet 8', Skalmeje 4'
Koblinger: RP-HV, BV-HV, HV-PED, RP-PED, RP 4'-PED
Orglet i Varde Kirke

Om kirken
Varde Kirke, Kirkepladsen 4, 6800 Varde

Varde KirkeSct. Jacobi kirke i Varde blev bygget omkring år 1200 og blev indviet til apostelen Jakob. I 1809 blev kirken ombygget til en korskirke ved tilføjelsen af de to tværskibe. De blev bygget af stenene fra den anden sognekirke i Varde, Sct. Nocilai kirke, der var blevet nedrevet kort forinden. De store vinduer, udsmykningen over indgangsdørene ud mod torvet, de glatpudsede vægge indvendig og pulpiturerne for enderne af tværskibene bærer præg af klassicismen, som var den tids stil. I 1869 fik tårnet sin nuværende afslutning i den tørninglenske stil med et højt ottekantet spir, der rejser sig over fire spidse gavle. Tårnet med spir er 43 m højt og ses vidt omkring. Under en meget omfattende restaurering 1949-51 blev tværskibenes flade lofter erstattet med pudsede tøndehvælv, som hovedskibet har haft siden1869. Stolestaderne og det øvrige træværk i kirken (bortset fra altertavle, prædikestol og orgel ) fik de nuværende farver i 1993.