feb-mar 2020

Koncert i Guldager Kirke
Mandag den 24. februar kl. 19.30
Solister: Organist Søren Chr. Vestergaard og sanger Rikke Lender

Program: Musik af Frescobaldi, Bach, Leif Thybo

 

Om solisterne
Organist Søren Christian Vestergaard og sanger Rikke Lender

Søren Christian VestergaardSøren Christian Vestergaard, der til dagligt er organist i Trinitatis kirke i København, er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium med videregående studier i både Wien og solistklasse i København hos Hans Fagius. Han har en stor solistisk koncertvirksomhed i både ind- og udland bl.a. i forbindelse med Nordiske Kirkemusik Symposier i Göteborg, Helsinki og Stavanger.

Rikke Lender er uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Hun debuterede på Den Ny Opera i Esbjerg som Cherubino i Mozarts Figaros Bryllup og har bl.a. haft solistroller i Mozarts Tryllefløjten og Verdis Falstaff.
Rikke Lender har været medlem af DR Vokalensemblet siden 2010 og siden 2009 af det professionelle kor ved Trinitatis Kirke, hvor der er et rigt musikliv. Fra midten af 90’erne til 2008 var hun kirkesanger i Jægersborg Kirke. Hun har optrådt som solist med DR

Rikke LenderRadiosymfoniorkesteret og forskellige landsdelsorkestre samt på flere CD-indspilninger, spændende fra gregoriansk sang til Carl Nielsens Maskarade under ledelse af Michael Schønwandt. Desuden har Rikke Lender været solist i mange af barokkens kantater og oratorier ved kirkekoncerter i både ind- og udland, senest i Thomaskirche i Leipzig.

 

 

 

 


Orglet i Guldager Kirke

Bygget i 1966 af Marcussen & Søn
Renoveret og ombygget i 2019 af P. G. Andersen, 17 stemmer

Hovedværk:

Principal 8’, Rørfløjte 8’, Oktav 4’, Oktav 2’, Mixtur III/IIII, Trompet 8’

Overværk:

Quintatøn 8’, Gedakt 8’, Fløjte 4’, Gemshorn 2’, Quint 2 2/3’, Terts 1 3/5’, Nasat 1 1/3, Tremulant

Pedal:

Subbas 16’, Oktav 8’, Oktav 4’, Fagot 16’

Koblinger: I+II P+I P+II
Orglet i Guldager Kirke

Om kirken
Guldager Kirke, Kirkevænget 7, Guldager, 6710 Esbjerg V

Guldager KirkeGuldager Sogn og Guldager Kirke nævnes første gang cirka år 1350 i kirkelisten ”Ribe Oldemoder”. Kirkens jordtilliggende - den jord, der hører til kirken - er heri sat til højeste ydelse. Kirken er over de følgende århundreder privatejet, som det var almindeligt. Jordtilliggendet var en god kapital for ejeren af kirken. Jordens udbytte blev blandt andet brugt til at ansætte en præst. En sognepræst nævnes i de første skriftlige kilder i 1462 og 1488.
Den oprindelige kirkebygning i Guldager var en romansk kirke fra 1100-tallet, viet til Sankt Martin (biskop Martin af Tour, der levede i årene 315 – 397. Det er ham, der har lagt navn til Mortensaften 10. november og Mortensdag 11. november.