feb-mar 2022

Koncert i Guldager Kirke
Onsdag den 2. marts kl. 19.00
Solister: Hedvig Dobias & Andreas Dohn (orgel og sang)

Program: Musik af bl.a. Mozart, Bach, Carl Nielsen og Lloyd Webber

 

Om solisterne
Hedvig Dobias & Andreas Dohn (orgel og sang)

Søren Christian VestergaardHedvig Dobias er født i Ungarn og uddannet på det berømte Franz Liszt-Akademi i Budapest. Siden kom hun til Danmark for at studere hos bl.a. Jesper Madsen og Bine Bryndorf. Hun har deltaget i flere internationale orgelkonkurrencer og medvirker på en række CD-udgivelser. Hun er i dag organist ved Skt. Nicolai Kirke i Kolding.

Med sig har hun den unge talentfulde sanger Andreas Dohn. Han er 19 år gammel, ansat som sanger ved Sankt Nicolai Kirke og korleder for kirkens nyopstartede barbershop. Han har sunget flere solokoncerter og optrådt ved DRs julegudstjeneste i 2021.

 

 

 


Orglet i Guldager Kirke

Bygget i 1966 af Marcussen & Søn
Renoveret og ombygget i 2019 af P. G. Andersen, 17 stemmer

Hovedværk:

Principal 8’, Rørfløjte 8’, Oktav 4’, Oktav 2’, Mixtur III/IIII, Trompet 8’

Overværk:

Quintatøn 8’, Gedakt 8’, Fløjte 4’, Gemshorn 2’, Quint 2 2/3’, Terts 1 3/5’, Nasat 1 1/3, Tremulant

Pedal:

Subbas 16’, Oktav 8’, Oktav 4’, Fagot 16’

Koblinger: I+II P+I P+II
Orglet i Guldager Kirke

Om kirken
Guldager Kirke, Kirkevænget 7, Guldager, 6710 Esbjerg V

Guldager KirkeGuldager Sogn og Guldager Kirke nævnes første gang cirka år 1350 i kirkelisten ”Ribe Oldemoder”. Kirkens jordtilliggende - den jord, der hører til kirken - er heri sat til højeste ydelse. Kirken er over de følgende århundreder privatejet, som det var almindeligt. Jordtilliggendet var en god kapital for ejeren af kirken. Jordens udbytte blev blandt andet brugt til at ansætte en præst. En sognepræst nævnes i de første skriftlige kilder i 1462 og 1488.
Den oprindelige kirkebygning i Guldager var en romansk kirke fra 1100-tallet, viet til Sankt Martin (biskop Martin af Tour, der levede i årene 315 – 397. Det er ham, der har lagt navn til Mortensaften 10. november og Mortensdag 11. november.