feb-mar 2022

Koncert i Grundtvigskirken
Søndag den 27. februar kl. 16.00
Solister: Michael Mages & Semjon Kalinowsky (orgel og bratsch)

Program: Musik af bl.a. Buxtehude og Händel

 

Om koncerten
Michael Mages & Semjon Kalinowsky (orgel og bratsch)

Thomas Sauer”The spirit of Hanse” – en musikalsk rejse gennem hansestæderne for orgel og bratsch I et rigt varieret koncertprogram møder tilhøreren de to berejste herrer, Michael Mages, organist ved Sct. Nicolai Kirke i Flensburg, og bratschisten Semjon Kalinowsky. Sidstnævnte har en stor forkærlighed for at opspore gamle nodemanuskripter rundt omkring på europæiske musikbiblioteker, og det har givet sig udslag i en ny og usædvanlig programsammensætning med sjælden barokmusik og musik fra romantikken.

Ved koncerten i Grundtvigskirken vil man dog også møde musik af kendte komponister som f.eks. Buxtehude og Händel. Men fælles for musikken og komponisterne er, at værkerne på den ene eller anden vis er tæt knyttet til det rige ånds- og kulturliv fra hansestædernes storhedstid.

 


Orglet i Grundtvigskirken
Bygget af Bruno Christensen & Sønner 1988, 34 stemmer

Hovedværk: Bordun 16', Principal 8', Spidsfløjte 8', Gedakt 8', Oktav 4', Rørfløjte 4', Spidsquint 2 2/3', Oktav 2', Mixtur V-VI,
Trompet 8', Vox humana 8', Tremulant
Svelleværk: Rørfløjte 8', Quintatøn 8', Salicional 8', Vox celeste 8',
Principal 4', Spidsfløjte 4', Waldfløjte 2', Nasat 1 1/3', Sesquialter II, Scharf III-IV, Dulcian 16', Trompet 8', Obo 8', Tremulant
Soloværk: Cornet V (fra g)
Pedal: Principal 16', Subbas 16', Oktav 8', Gedakt 8', Oktav 4', Rauschquint V, Basun 16', Trompet 8', Zink 4'
Koblinger: SV-HV, SoloV-HV, HV-PED, SV-PED
Orglet i Grundtvigskirken

 

Om kirken
Grundtvigskirken, Ribegade 74, 6700 Esbjerg

GrundtvigskirkenGrundtvigskirken er arkitektonisk meget særpræget og bygget i røde mursten, som også går igen inde i det store kirkerum. Kirken er bygget i 1968 og tegnet af arkitekt Ole Nielsen fra Lyngby. Alteret er udført af billedhugger Erik Warming i 2009. Selve alterbordet er udført i italiensk marmor, og alterkorset og stagerne er udført i massiv messing.