feb-mar 2020

Koncert i Zions Kirke
Søndag den 23. februar kl. 19.30
Solist: Louise Boll

Program: Musik af Händel, Rameau og Couperin

Om solisten
Louise Boll

Louise BollLouise nærer en stor passion for den klassiske musik og arbejder både som solist, akkompagnatør, kammermusiker og underviser. Hun har spillet adskillige koncerter i Danmark og har desuden givet koncert i Tyskland, Norditalien og på Sicilien. Louise debuterede sep. 2019 fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor hun ligeledes har taget sin bachelor samt kandidat som organist med cembalo som sidefag.
Til daglig er Louise ansat som organist i Fredenskirken, Aarhus, og arbejder herudover som freelancemusiker. Hun går til undervisning i Berlin hos pianist professor Laurent Boullet. Her har hun de sidste 5 år studeret ergonomisk spilleteknik for tangentspillere. Hun er medlem af kvartetten Tirilil og er fra foråret 2019 optaget i barokensemblet BaroqueAros.
I 2017 stod Louise i spidsen for et års børne/unge/orgel-projekt i Aarhus under Vestervig Kirkemusikskole. Fra 1. nov. 2019 arbejder hun som koordinator og projektleder for den nyligt oprettede afdeling under Vestervig Kirkemusikskole: De Unge Organister – DUO.

 

Om orglet i Zions Kirke
Bygget af Frederiksborg Orgelbyggeri 1950, med piber fra kirkens tidligere orgel
(Th. Frobenius & Co. 1921), 41 stemmer.

Hovedværk: Gedaktpommer 16', Principal 8', Rørfløjte 8',
Viola 8', Oktav 4', Gedaktfløjte 4', Kvint 2 2/3', Oktav 2', Mixtur IV-VI, Cymbel III, Trompet 8'
Rygpositiv: Gedakt 8', Quintatøn 8', Principal 4', Rørfløjte 4', Gemshorn 2', Kvint 1 1/3', Scharf III-IV,
Dulcian 16', Krumhorn 8', Tremulant
Brystværk: Gedakt 8', Principal 4', Blokfløjte 4', Nasat 2 2/3', Waldfløjte 2', Terts 1 3/5', Sivfløjte 1 1/3', Oktav 1', Cymbel II, Regal 8'
Pedal: Principal 16', Subbas 16', Oktav 8', Trægedakt 8', Oktav 4', Nathorn 2', Rørfløjte 1', Mixtur IV, Trompet 16', Dulcian 8', Trompet 4'
Koblinger: Normalkopler
Orglet i Zions kirke

 

Om kirken
Zions Kirke, Nygårdsvej 103, 6700 Esbjerg

Zions KirkeGrundstenen til Zions Kirke blev lagt i 1912 pga. en kraftig vækkelsesbølge samt befolkningsvækst i Esbjerg. Kirken, som blev indviet i 1914, er bygget af tømrermester H. P. Tranholm og lokale håndværkere. Der er plads til ca. 500 mennesker, og det er den største kirke i Esbjerg. Der er mange stilarter blandet sammen i kirkebygningen. Grundformen er senromansk, iblandet træk fra barokken og helt moderne elementer fra andre kirkebyggerier fra samme tid. Kirken havde en tæt forbindelse med fiskerne og søens folk, og med tiden opstod mindegudstjenester for omkomne fiskere og søfolk, som fandt sted hver nytårsdag og blev transmitteret af DR. I 2004 gennemgik kirken en gennemgribende hovedistandsættelse og renovering, hvorved bl.a. bænkene har fået indbygget højttalere og en bedre siddekomfort. Trappen til koret er gjort bredere, og der er lagt ølandssten, hvilket har ændret kirkens akustik. Vinduerne i koret har fået klart glas, hvilket gør, at kirken nu fremtræder lys og venlig. Nummertavlerne er udskiftet til elektroniske, som desuden bruges til fremvisning af tekster og billeder m.v.