feb-mar 2020

Koncert i Sædden Kirke
Onsdag den 4. marts kl. 19.00
Solist: Kristian Marius Andersen "tangentspilleren"

Program: Musik af Bach, Buxtehude, Vierne samt improvisation

 

Om solisten
Kristian Marius Andersen

Kristian Marius AndersenDet er en usædvanlig tangentspiller, som gæster Sædden Kirke under Vestjysk Orgelfestival. Kristian Marius Andersen er blevet kendt blandt andet fordi havemanden Søren Ryge Petersen har præsenteret ham i flere af sine programmer.  I 2013 blev Kristians portrætteret i dokumentarfilmen Tangentspilleren, og senere i programserien ”De Skjulte Talenter”, som blev sendt på DR tv. Udsendelserne handler om autister, som er en del af arbejdsmarkedet.
Kristian Marius Andersen har været ansat som 2. organist ved Herning Kirke siden 2005 og har rejst over hele verden som akkompagnatør for Herning Kirkes Drengekor.
Kristian er født i Horsens men tilbragte det meste af sin barndom i England. I 2005 flyttede han til Danmark og uddannede sig ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han debuterede fra solistklassen i 2012.
Kristian Marius Andersen har en omfattende karriere både som orgelsolist og som jazzmusiker på Hammond-orgel. Uanset instrumentet bliver Kristian hyldet for sin store musikalitet, sit gnistrende tekniske overskud og ikke mindst som en gudbenådet improvisator

 

 


Om orglet i Sædden Kirke
Bygget af P. Bruhn & Søn 1982, 33 stemmer

Hovedværk: Bordun 16', Præstant 8', Principal 8', Bordun 8',
Oktav 4', Coppula 4', Terts 3 1/5', Superoktav 2',
Quint 1 1/3', Sesquialtera II, Mixtur V, Trompet 8', Tremulant
Positiv: Trægedakt 8', Præstant 4', Rørfløjte 4', Nasat 2 2/3', Fløjte 2', Sedecima 1', Mixtur III, Cromorne 8', Tremulant
Recit: Tværfløjte 8', Rørfløjte 8', Fløjte 4', Cornet III (fra f),
Trompet 8', Vox humana 8', Clairon 4', Tremulant
Pedal: Præstant 16', Subbas 16', Oktav 8', Superoktav 4',
Rauschquint III, Basun 16'
Koblinger: Normalkopler samt RÉC 4'-PED
  Nattergal
Orglet i Sædding Kirke

Om kirken
Sædden Kirke, Fyrvej 30, 6710 Esbjerg V

Sædding kirkeSædden kirke er en moderne kirke i slægt med gammel romansk kirkebygningstradition. Når du kommer til Sædden kirke, træder du først ind i halvmørket under pulpituret, hvorefter kirken åbner sig lidt efter lidt med søjler, buer og murværk, alter, døbefont og prædikestol – og endelig orgelet og det smukke pulpitur. Belysningen i kirkerummet er en oplevelse for sig selv. Fra loftet hænger 808 pærer, der tindrer over hele rummet som en stjernehimmel. Kirken er enkel i sin form med ordet i centrum. Præsten står midt i kirkerummet i tæt kontakt med menigheden, der sidder i en halvkreds omkring alteret. Kirkens akustik er særdeles velegnet til musik. Ved større koncerter kan knæfaldene fjernes, så der bliver plads til mange medvirkende. I kirkerummet er der 350 faste siddepladser, heraf 100 på pulpituret. Antallet af pladser kan forøges med 250 løse stole. Kirken med dens menighedslokaler er tegnet af Inger og Johannes Exner, Aarhus og indviet i 1978. Alt er bygget i røde mursten, og blot til kirkerummet er der brugt 750.000 sten. Kigger man efter i kirkens gulv, vil man rundt omkring finde de stolte mureres navne indgraverede. Kirken er bygget sammen med Sædding Centret og adskilt herfra ved en dør, men med egen hovedindgang og fritstående klokketårn.