feb-mar 2020

Koncert i Hjerting Kirke
Torsdag den 27. februar kl. 19.30
Solist: Amanda Marie Mortensen

Program: Musik af bl.a. Johann Sebastian Bach

Om solisten
Amanda Marie Mortensen

Amanda Marie MortensenAmanda Marie Mortensen er født 22. august 1991. Hun startede med at spille klaver i 2000 og skiftede senere til orglet i 2011. Hun afsluttede sin kandidateksamen i juni 2018 med topkarakterer med undervisere som bl.a. Hans Davidsson, Hans Fagius og Søren Chr Vestergaard. Herefter blev hun direkte optaget i solistklassen ved professor Hans Fagius og debuterer til efteråret.
Sideløbende deltager hun jævnligt som continuospiller og akkompagnatør i forskellige sammenhænge og har haft faste ansættelser i nogle af Københavns store kirker bl.a. Frederiksborg Slotskirke og Grundtvigs kirke.
Hun har deltaget i orgelkonkurrencer som Waddensea Organ competition i Esbjerg i 2017 samt Daniel Herz Organ Competition i Brixen, Italien 2018
Hun har deltaget i mesterkurser med Michel Bouvard, Daniel Roth, Bernhard Haas, Leo van Doeselaar, Paolo Crivellaro, Martin Schmeding, Christophe Mantoux, Hans Ola Ericsson m.fl. Hun har deltaget i studieture i Berlin, Letland og Sverige

 

Orglet i Hjerting Kirke

Bygget af Carsten Lund 1994, 33 stemmer
Hovedværk: Quintadena 16', Principal 8', Spidsfløjte 8', Octav 4', Nathorn 4', Quint 3', Octav 2', Mixtur IV, Trompet 8', Tremulant
Overværk: Rørfløjte 8', Gamba 8', Principal 4', Fløjte 4', Nasat 3', Fløjte 2', Sesquialtera II, Mixtur IV, Dulcian 16',
Vox humana 8', Tremulant
Brystværk: Gedakt 8', Gemshorn 4', Fløjte 2', Terts 1 3/5',
Quint 1 1/2', Regal 8', Tremulant
Pedal: Subbas 16', Principalbas 8', Gedaktbas 8', Octav 4', Rauschquint III, Basun 16', Trompet 8', Trompet 4'
Koblinger: OV-HV, BV-HV, HV-PED, OV-PED
  Cymbelspil, Fuglesang. Temperering: Werckmeister III
Orglet i Hjerting Kirke

Om kirken
Hjerting Kirke, Bytoften 16, 6715 Esbjerg V

Hjerting KirkePå toppen af den grønne bakke med udsigt til Ho bugt ligger Hjerting kirke. Midt i Hjerting by og midt i de dødes have, kirkegården, hæver kirken sig som stedets beskytter og vartegn.
Udefra set ligner Hjerting kirke mange af de gamle vestjyske kirker med hvidkalkede mure og gråt blytag. Men trods de traditionelle træk er der tale om en ny kirke - indviet september 1992.
Når man træder ind i kirken fornemmer man kirkerummet som et lysfyldt rum. Men Hjerting kirke er også et rum, hvor der er meget højt til loftet. Trægulvet er med til at gøre rummet lyst. Det udgøres af klodser af fyrretræ, der har fået en olie/kridtbehandling, der giver det et marmoragtigt skær.
Kirken er skabt med hvælvinger, en traditionel byggeform, her i ny udgave med mere kantede former. Hvælvingerne deler diskret rummet i tre hovedafsnit:

mod nord er lysets hvælv. Rummet fyldes med lys, og man skal kunne se, hvorfra det kommer. I det sydlige hvælv dannes lyden - tonerne fra orgel og kirkekor. Fra det centrale hvælv mod øst, fra rummets midte, udgår forkyndelsen. Fra alteret, prædikestolen og døbefonten.

Hjerting Kirke bliver flere steder betegnet som en af den nyere tids smukkeste kirker.