feb-mar 2022

Koncert i Hjerting Kirke
Torsdag den 10. marts 19.30
Solist: Hans Ola Ericsson

Program: Musik af Rameau, Muffat, Bruhns, Ligeti og Bach

Om solisten
Hans Ola Ericsson

Amanda Marie MortensenHans Ola Ericsson er en internationalt meget anerkendt organist, både for sit virke som solist og som pædagog. Han har flere betydningsfulde indspilninger bag sig. Blandt andet har han indspillet Olivier Messaiens samlede værker, for hvilke han har høstet stor international ros. Han har gæstet Hjerting Kirke en del gange efterhånden, også fordi han er tilknyttet byens konservatorium som gæsteprofessor.

Ved koncerten i Hjerting Kirke vil han spille et blandet program med både nyt og gammelt.

 

Orglet i Hjerting Kirke

Bygget af Carsten Lund 1994, 33 stemmer
Hovedværk: Quintadena 16', Principal 8', Spidsfløjte 8', Octav 4', Nathorn 4', Quint 3', Octav 2', Mixtur IV, Trompet 8', Tremulant
Overværk: Rørfløjte 8', Gamba 8', Principal 4', Fløjte 4', Nasat 3', Fløjte 2', Sesquialtera II, Mixtur IV, Dulcian 16',
Vox humana 8', Tremulant
Brystværk: Gedakt 8', Gemshorn 4', Fløjte 2', Terts 1 3/5',
Quint 1 1/2', Regal 8', Tremulant
Pedal: Subbas 16', Principalbas 8', Gedaktbas 8', Octav 4', Rauschquint III, Basun 16', Trompet 8', Trompet 4'
Koblinger: OV-HV, BV-HV, HV-PED, OV-PED
  Cymbelspil, Fuglesang. Temperering: Werckmeister III
Orglet i Hjerting Kirke

Om kirken
Hjerting Kirke, Bytoften 16, 6715 Esbjerg V

Hjerting KirkePå toppen af den grønne bakke med udsigt til Ho bugt ligger Hjerting kirke. Midt i Hjerting by og midt i de dødes have, kirkegården, hæver kirken sig som stedets beskytter og vartegn.
Udefra set ligner Hjerting kirke mange af de gamle vestjyske kirker med hvidkalkede mure og gråt blytag. Men trods de traditionelle træk er der tale om en ny kirke - indviet september 1992.
Når man træder ind i kirken fornemmer man kirkerummet som et lysfyldt rum. Men Hjerting kirke er også et rum, hvor der er meget højt til loftet. Trægulvet er med til at gøre rummet lyst. Det udgøres af klodser af fyrretræ, der har fået en olie/kridtbehandling, der giver det et marmoragtigt skær.
Kirken er skabt med hvælvinger, en traditionel byggeform, her i ny udgave med mere kantede former. Hvælvingerne deler diskret rummet i tre hovedafsnit:

mod nord er lysets hvælv. Rummet fyldes med lys, og man skal kunne se, hvorfra det kommer. I det sydlige hvælv dannes lyden - tonerne fra orgel og kirkekor. Fra det centrale hvælv mod øst, fra rummets midte, udgår forkyndelsen. Fra alteret, prædikestolen og døbefonten.

Hjerting Kirke bliver flere steder betegnet som en af den nyere tids smukkeste kirker.